חושבים שאתם יודעים הכול על אילת? על ההיסטוריה של העיר? על הים האדום המופלא? על הקרקעית מלאת הסודות? בואו ונבדוק.
לפניכם 10 עובדות מעניינות על אילת, עיר הנופש
 הדרומית והמדליקה של ישראל. מתחילים: 

1. הים האדום – אז למה בכלל קוראים לים האדום בשמו? יש מי שטוען שהסיבה לכך נעוצה בהשתקפות ההרים האדמדמים, או בצלבנים שכינו אותו בשם זה. אנחנו מאמינים רק לעובדות והשאלה נותרה פתוחה.

2. דגל הדיו – הנפת דגל הדיו באילת הייתה אירוע היסטורי מכונן אך הדגל עצמו נעלם. מי שצילם את התמונה של הנפת הדגל היה מיכה פרי, צלם ומפקד בפלמ"ח. מישהו אולי ראה אותו?

3. הרי אילת – חלק מהרי אילת קרויים על שמם של מלכי יהודה. ההר חזקיהו הוא הגבוה ביותר ואחריו הר שלמה. בנוסף מתנשאים באזור הר יואש והר עוזיהו.

4. אי האלמוגים – במפרץ אילת שוכן אי האלמוגים (בגרסה הערבית - אי הפרעונים) המסתורי השייך למצרים. על האי יש שרידים של מבצר צלבני עתיק הנושא כיום את שמו של צלאח א דין.

5. שוניות האלמוגים – באילת יש את שוניות האלמוגים היחידות בישראל, הכוללות מגוון גדול של סוגי אלמוגים, דגים ומיני בעלי חיים תת ימיים. השוניות נחשבות מהצפוניות ביותר בעולם.

6. אריקה – עיר הנמל השוכנת בצפון צ'ילה היא עיר תאומה לאילת ומחזיקה בתואר "העיר בה יורד הכי מעט גשם בעולם". עיר תאומה מפורסמת יותר לאילת היא לוס אנג'לס שבארה"ב.

7. דואר אוויר – בשנת 1951 נפתח הדואר הראשון באילת שהיה כולו דואר אוויר המועבר במטוסים. את המברקים העבירו במכשיר מורס.

8. הטיסה הראשונה – בתאריך 28.2.1950 נחת המטוס הראשון בשדה התעופה של אילת, המטוס המריא משדה התעופה בלוד ועם הנחיתה זכה לקבלת פנים צבאית חגיגית.

9. עציון גבר – אילת ממוקמת באזור בו שכנה העיר המקראית "עציון גבר". על פי התנ"ך, שלמה המלך הקים בה צי אוניות סוחר שהפליג למרחקים כדי לרכוש זהב.

10. הרי אדום – ממפרץ אילת נראים הרי אדום הקרויים על שם העם האדומי הקדום. ממצאים ארכאולוגיים מגלים כי העם האדומי הצטיין באמנות הקרמיקה. תודו שמעניין.

 
אשת טורס מאחלת לכם חופשה מהנה באילת היפה!