הונג קונג, העיר הקוסמופוליטית והמרכז הכלכלי והפיננסי של דרום מזרח אסיה, אשר אף זכתה לכינוי "השער למזרח", מהווה מזה שנים רבות מותג רב עוצמה, ומוקד עירוני אורבני תוסס שמתחרה בהצלחה מול לונדון, טוקיו ומנהטן. כפר הדייגים הרדום, שעבר בשנת 1898 לשליטה בריטית בעקבות "מלחמת האופיום" שבין סין ובריטניה, חזר בשנת 1997 לשלטון סיני, והפעם כעיר תוססת ומודרנית וכאחד מהמרכזים הפיננסיים הגדולים ביותר ביבשת אסיה, זאת אף שהמתחים בין השלטון המקומי בעיר ובין השלטון הסיני המרכזי הותירו ומותירים חותם ניכר בחיי היום יום בעיר הסואנת. היקף השינוי שהעיר עברה במהלך תקופת השלטון הבריטי הוא בלתי נתפס, כאשר הניגוד בין העיר הישנה והחדשה נשקף מכל פינה, והופך אותה לפנינה אדריכלית מדהימה, ולתופעה שפשוט אסור לפספס.
ואם עסקינן בהונג קונג, אי אפשר שלא להזכיר גם את מקאו, אשר אף היא חסתה תחת שלטון זר במשך שנים רבות (במקרה זה – תחת שלטון פורטוגלי), וחזרה אף היא לשליטה סינית רק בשנת 1999. בדומה להונג קונג, תקופת השלטון הקולוניאלי במקאו היוותה זרז לפריחה תרבותית וכלכלית עצומה, שהפכה את העיר בתוך מספר עשורים למרכז כלל עולמי של תעשיית ההימורים, "לאס וגאס של המזרח הרחוק", ולמוקד משיכה לתיירים מכל רחבי העולם, וזאת הודות למגוון האטרקציות שהעיר מציעה למבקרים בה.
ובמקביל לשתי הערים המפורסמות האלו, צמחה לה בשקט בשקט מתמודדת שלישית לתואר "המרכז הפיננסי של מזרח אסיה" – שנג'ן. עיר הנמל הסינית, אשר עד לשנות השמונים הייתה אף היא עיר ישנונית ואפורה, הוכרזה בשנת 1980 מטעם השלטון הסיני כ"אזור כלכלי מיוחד" – מה שהוביל לפריחה כלכלית חסרת תקדים, ששינתה ועודנה משנה את פני העיר. כיום, שנג'ן היא עיר מודרנית, שוקקת חיים, ואחת מהערים המתפתחות בקצב המהיר ביותר בסין, עובדה שמציבה אותה כיעד נחשק להשקעון הון, ובמקביל כמוקד מרכזי לתיירות פנים וחוץ, בהיקף שרק עולה מדי שנה ושנה.
מחפשים טיול בסגנון שונה ממה שהכרתם? רוצים לצפות מקרוב בזינוק הכלכלי והטכנולוגי שמשנה את פניה של מזרח אסיה? שריינו עוד היום את הטיול שלכם למזרח – הונג קונג ודרום סין!