תחבורה בבייג'ינג

לא משנה לאן פניכם מועדות בסין, סיכוי סביר שלא תפספסו ביקור בבייג'ינג, בירתה האגדית והענקית של סין. רגע לפני שאתם מתבלבלים, הנה כל מה שתצטרכו לדעת על התחבורה בבייג'ינג שתיקח אתכם היישר אל לב הנפלאות של הבירה המיוחדת הזאת;

שדה התעופה של בייג'ינג הוא חדיש ומודרני, ונחשב לגדול ביותר בסין. הוא מרוחק 25 ק"מ צפון מזרחית לעיר והנסיעה ממנו אל מרכז העיר נעה בין חצי שעה לשעה בהתאם לפקקים ולתנועה.

הדרך הנוחה והבטוחה ביותר להגיע למרכז העיר הינה באמצעות הסעה מאורגנת של בית המלון ואכן לא מעט מלונות בעיר מציעים שירותי הסעות כאלה. אם יש לכם אפשרות כזאת, היא ללא ספק המומלצת ביותר, במיוחד אם אתם מגיעים לראשונה לסין, רק תדאגו לבדוק זאת בעת הזמנת המלון. 

אופציה נוספת היא לקחת אוטובוס או שאטל המגיעים ישירות למרכז העיר. השאטלים יוצאים בתדירות גבוהה יחסית, ויש להם פרישת תחנות רחבה. אם תרצו, תוכלו לקחת את רכבת ה- Airport Express המגיעה גם היא למרכז העיר בתוך חצי שעת נסיעה ומתחברת לשתי תחנות מטרו מרכזיות, משם תוכלו להמשיך לכל יעד אחר בעיר. 

מחוץ לטרמינלים תמצאו לא מעט מוניות, שנחשבות לאחד מאמצעי תחבורה הנפוצים והפופולריים בעיר. מדובר באופציה לא יקרה, כשעלות נסיעה מהשדה לעיר נעה באזור ה-100 יואן (בסביבות 54 שקלים). אחרי השעה 23:00 או בנסיעת אקספרס תתבקשו להוסיף 15 יואן נוספים. 

בעיר עצמה ישנן לא מעט אופציות נוחות להתניידות. מערך הרכבת התחתית של בייג'ינג הוא מהמתקדמים ביותר, ולא נופל מאלה המוכרים והמפורסמים של אירופה. הרכבות מתהדרות בתדירות גבוהה למדי ופועלות מדי יום החל מהשעה 5 לפנות בוקר ועד 22 או 23 בלילה. תוכלו למצוא מפות באנגלית ואף ההודעות בהן נאמרות באנגלית, נקודת זכות משמעותית לטובתן. קווי המטרו מגיעים אל מרבית אתרי התיירות המרכזיים, כך שתוכלו להתנייד ימים שלמים רק באמצעותן. את כרטיסי הנסיעה ניתן לקנות ככרטיס חד פעמי יומי או ככרטיס חכם, שמזכיר רב קו, המאפשר לשלב נסיעה גם באמצעי התחבורה נוספים בעיר. בעת רכישת הכרטיס החכם תתבקשו להשאיר ערבון, כמו גם לטעון אותו בסכום התחלתי, כשאת העירבון תקבלו בחזרה כשתעזבו את העיר. את הכרטיס תוכלו להטעין במכונות אוטומטיות הפזורות בתחנות השונות.

מערך האוטובוסים בעיר נוח ומתקדם. האוטובוסים הציבוריים מתחילים לנוע משעה 05:30 בבוקר ועד 23:00 בלילה ומגיעים לכל פינה בעיר. קחו בחשבון שלא תמיד השילוט של האוטובוסים יהיה באנגלית, אז כדאי לתכנן היטב את המסלול ותמיד לקחת איתכם את הכתובת אליה אתם חפצים להגיע כתובה בסינית.

אם אתם לא רוצים להסתבך עם פערי השפה, קחו מונית. כאמור מדובר באופציה נפוצה מאד וזולה, אך לפעמים ארוכה יותר בשל הפקקים. וודאו שהנהג מפעיל מונה, קחו קבלה (עליה מוטבעים פרטי הנהג, במקרה של בעיה) וגם כאן, הקפידו לקחת הן את כתובת היעד והן את כתובת המלון שלכם כתובות בסינית, על מנת למנוע אי הבנות מלחיצות.

אופציית התניידות נוספת, זולה, ידידותית ומקובלת, היא כמובן אופניים. רוב בתי המלון מעמידים שירותי השכרת אופניים, ותמורת דמי ערבות ומחיר השכרה יומי שנע בין 20-30 יואן תוכלו להתחבר לאחת הדרכים הוותיקות להתניידות בעיר, ועל הדרך לחוש היטב גם את האווירה המיוחדת שלה. כיום ישנן גם אפליקציות המאפשרות שירותי השכרה בעיר שתדאגנה להפנות אתכם למוקד ההשכרה הקרוב ביותר אליכם. אם אתם בוחרים באופניים, קחו בחשבון שתצטרכו לשלם גם על חנייה, אותה תזהו לפי כמויות זוגות האופניים המתקבצים בה.