שימוש במכשיר טלפון נייד
כשמתכננים טיסה לניו יורק, אחד הדברים הראשונים שמעסיקים מטיילים רבים הוא נושא התקשורת. בעבר היה אפשר להסתפק בכרטיס חיוג, אלא שהטלפון הנייד כבר אינו מותרות, ומלבד שיחות טלפון, הוא משמש גם להתמצאות, איסוף מידע, הרשמה לאירועים מיוחדים וקבלת קופונים. מי שנוסע לניו יורק יכול אמנם להצטייד מראש בארץ, אך לעתים הרבה יותר זול לרכוש בארצות הברית סים קארד אמריקאי, המכונה גם פריפייד (Prepaid). את כרטיסי הסים ניתן לרכוש לא רק ברשתות סלולריות, אלא גם בחנויות מכולת, אך לפני שרוכשים את הסים יש לוודא עם ספק השירות בארץ שהמכשיר לא חסום לשיחות בחו"ל. מכיוון שהטלפון הנייד משמש גם לגלישה, מומלץ לרכוש חבילת גלישה במסגרת רכישת כרטיס הסים.
קידומת ניו יורק
בניו יורק ישנן מספר קידומות למספרי הטלפון - לכל אזור הקידומת שלו. במנהטן למשל קיימות הקידומות הבאות: 212, 914, 718, 215, ו-716. חשוב לציין כי הקידומת הבינלאומית לארצות ברית היא 1. מלבד שימוש בטלפון סלולרי, ניתן כמובן לתקשר באמצעות שיחה בסקייפ. בבתי מלון רבים ובבתי קפה ישנן עמדות מחשב. לפני שמתקשרים כדאי לשים לב מה השעה בניו יורק ומה השעה בארץ. בניו יורק השעון מקדים ב-7 שעות לעומת ישראל. כלומר אם בניו יורק השעה היא שמונה בערב, בארץ השעה היא 13:00.
תחבורה בניו יורק
בניו יורק קיימות מספר מערכות תחבורה, כשהמוכרת שבהן היא הסאבווי (Subway). הרכבת התחתית (הסאבווי) פעילה 24 שעות ביממה בכל אחד מחמשת רובעי העיר והיא לרוב זמינה ומהירה. בסאבווי הקווים מחולקים למספרים, לאותיות ולצבעים, וניתן להתעדכן במפת הרכבת באתר - www.mta.info/nyct ושם גם ניתן להתעדכן בדבר עיכובים או עדכונים שונים. מי שמתכנן ביקור בן שבוע או יותר בעיר, מומלץ שירכוש את כרטיס ה- 7-Day Unlimitedהמאפשר עד 20 נסיעות ברכבת. יש אפשרות גם לרכוש כרטיס pay per rideלהטעין את הסכום המבוקש ולקבל בונוס נוסף בסך 5%. מלבד הרכבת התחתית קיימים אוטובוסים היוצאים מתחנת האוטובוסים המרכזית של ניו יורק (Port Authority) הסמוכה לטיימס סקוור. פרטים נוספים ניתן לקבל באתר www.panynj.gov/bus-terminals. מכיוון שמזג האוויר בניו יורק עלול לעתים להיות קיצוני (קפוא בחורף ולוהט בקיץ) אפשר בעת הצורך להיעזר במוניות ואף להשתמש באפליקציה להזמנת מונית.