תחבורה בהונג קונג

הונג קונג היא עיר של ניגודים שלפעמים קשה לדמיין איך הם חיים בכפיפה אחת: מסורת עתיקה לצד השפעות קולוניאליות בריטיות וכל זאת עם קידמה מערבית שמפתיעה אפילו את המערב. חשוב לזכור שהונג קונג עצמה כוללת 235 איים, אך לאן שלא תבחרו להגיע בה תגלו שממש פשוט להתנייד בה. מדריך קצר עם כל מה שתצטרכו לדעת על תחבורה בהונג קונג;

טיסות בינלאומיות נוחתות בשדה התעופה הבינלאומי של הונג קונג צ'ק לאפ קוק (Chek Lap Kok), שנחשב לאחד הטובים והמתקדמים בעולם. אתם תגלו שעצם הביקור בו מהווה חוויה בפני עצמה שכן הוא מציע שפע חנויות ומסעדות מעולות, לצד שלל פינוקים כמו תאי מנוחה, מקלחות, בתי מלון מפוארים והיד עוד נטויה.

אל אזוריה התיירותיים המרכזיים של הונג קונג - האי הונג קונג, פנינסולת קואולון (Kowloon), האי לאנטאו והטריטוריות החדשות, ניתן להגיע בנוחות ובקלות באמצעות רכבת ה- Airport Express. הרכבות יוצאות במרווחים של כ-10 דקות ומתחילות בשעה 05:45 בבוקר ועד כשעה אחרי חצות. מחיר הרכבת נעים בין 60 ל-120 דולר הונג קונגים (כ-30-60 שקלים), תלוי לאיפה אתם רוצים להגיע.

אופציה נוספת, חדשה יחסית, היא לנחות בבייג'ינג ואז לקחת את רכבת הקליע החדשה והמהירה שתיקח אתכם היישר להונג קונג. מדובר במפעל הנדסי מרהיב, המתפרש על פני לא פחות מ-25 אלף קילומטרים, המחבר בין סין ובין הונג קונג. הנסיעה תיקח לכם 9 שעות (לעומת טיסה, שאורכה כ-3 שעות בלבד) אך כאן תוכלו ליהנות פעמיים: פעם אחת מהמחיר המוזל (רכבת תעלה כשני שליש פחות מטיסה) ופעם שנייה מהחוויה הבלתי נשכחת של הנסיעה המופלאה הזאת.

הונג קונג עצמה נהנית מרשת מעולה של אמצעי תחבורה ציבורית שונים, נוחים ומשתלמים, שבתוכם נכללים אוטובוסים, רכבות תחתיות, רכבות בין עירוניות, חשמליות ומעבורות. בכולם ישנו שילוט מסודר וברור, והכי חשוב גם באנגלית, ואתם תמצאו שמאד פשוט להתנהל באמצעותם. אם אתם יודעים מראש שאתם מתכוונים לטייל בהונג קונג באמצעות תחבורה ציבורית, כדאי לרכוש כבר בשדה התעופה כרטיס נסיעה חכם העונה לשם "אוקטופוס", המתאים לחלק מאמצעי התחבורה האלה, אותו ניתן להטעין בתחנות השונות ולנסוע באמצעותו הן באוטובוסים והן ברכבות התחתיות. שימו לב שתתבקשו להשאיר פיקדון של 50 דולר הונג קונגי בבואכם לשכור אותו, אותם תקבלו בחזרה עם החזרת הכרטיס - אז לא לשכוח להחזיר, כמובן.

החשמליות (Tramways) בהונג קונג מציעות דרך נוחה וחוויתית להתנהל בה. מדובר באמצעי תחבורה ותיק, נוח וזול המאפשר גם תצפית יפהפיה על האזור. החשמליות בנויות מקרונות דו-קומתיים אז אם אתם רוצים לשלב סייטסיניג בדרך, הקפידו לשבת בקומה העליונה, תתרווחו ופשוט תהנו מהדרך.

עבור נסיעות קצרות תוכלו פשוט לקחת מונית. מדובר באמצעי תחבורה נוח ולא יקר במיוחד, ועל אף שרוב הנהגים מדברים אנגלית רצוי ומומלץ להצטייד בכתובת היעד שלכם כתובה בסינית, ליתר ביטחון. המוניות מחולקות לפי אזורי הפעילות שלהן: מונית אדומה פעילה ברחבי האי הונג קונג ובאי קואלון, מונית ירוקה בטריטוריות החדשות ומונית כחולה באי לאנטאו. אם לקחתם מונית הקפידו לחגור חגורת בטיחות (אל תסתבכו עם החוק!), בקשו מהנהג להפעיל מונה וקחו בחשבון שאם תעברו בכבישי אגרה, התשלום יחול עליכם.

אחת החותמות הבריטיות שהשאירו האנגלים בהונג קונג הינה בין היתר האוטובוסים הדו קומותיים שמיד יזכירו לכם, איך לא, את לונדון. התחנות שלהם פרושות כמעט בכל האי ותוכלו להגיע באמצעותם כמעט לכל מקום. קחו בחשבון שבאוטובוס ניתן לשלם בכסף מזומן מדויק (לא ניתן לקבל עודף), אותו משלשלים ישירות לתיבת הכסף או כמובן באמצעות כרטיס הנסיעות החכם אוקטופוס (Octopus). ילדים מתחת לגיל 12 ופנסיונרים משלמים חצי מחיר.

אופציה נוספת להתנייד בהונג קונג היא באמצעות מעבורות המחברות את האי הונג קונג, קאולון, האיים, מקאו וסין. גם אם אתם לא צריכים לקחת מעבורת, שווה לקחת יום סיור מאורגן ולחוות את החוויה הנהדרת הזאת המאפשרת לחוש את הונג קונג דרך המים.