מידע שימושי על סין

סין היא המדינה עצומה בגודלה ומהווה ביתם של כחמישית מתושבי הכדור הזה. רק בשביל לסבר את האוזן, גודלה של המדינה הזאת קטן רק בקצת מגודלה של יבשת אירופה כולה... אין ספק שמדובר ביעד מרתק ומלא קסם, בעיקר בשל ההיסטוריה המרתקת שלה, פלאי הטבע והתרבות המיוחדת שלה שהשתמרה במשך השנים. רגע לפני הטיול שלכם, קצת מידע שימושי על סין שיעזור לכם בדרך;

טיסה ישירה לבייג'ינג אורכת כ-9 שעות וחמישים דקות. כיום, יש לא מעט טיסות ישירות ליעדים שונים בסין היוצאות מהארץ, כמו גם לא מעט טיסות קונקשיין עם קישורים נוחים בדרך.

כל ישראלי שנוסע לסין זקוק לאשרת כניסה אליה (ויזה), כשהאשרה הבסיסית הרשמית  מאפשרת שהות של כ-30 ימים במדינה, עם אפשרות להארכה עד 3 חודשים. אם אתם נוסעים לסין בטיול עצמאי חשוב שתטפלו בעניין הויזה מבעוד מועד ואם אתם יוצאים אליה בטיול מאורגן, לרוב יטפלו בכך עבורכם.

האקלים בסין שונה ומשתנה בהתאם למחוזותיה השונים, כך שתמיד תוכלו לטייל בה בתקופה מסוימת במהלך השנה. בפרובינציות הצפוניות, למשל, מזג האוויר יהיה חורפי לרוב ואילו בדרום סין כמעט ולא תרגישו את החורף. ברגע שתבינו לאיפה אתם רוצים לנסוע, תוכלו לבדוק מתי העונה האידיאלית ביותר לטייל בו אך בכל מקרה, תמיד תמיד תקחו אתכם מטרייה בתיק, במיוחד כשאתם נוסעים בקיץ, שכן זו העונה הגשומה בסין.

המטבע הנסחר במדינה הוא היואן הסיני ששוויו עומד על כחצי שקל ישראלי. סין כבר אינה זולה כבעבר אך עדיין נחשבת ליעד שמאד נוח לטייל בו מבחינה תקציבית. כמובן שתקציב הטיול שלכם ייגזר מאופיו - גסט האוסים יהיו זולים יותר ממלונות מן הסתם, אוטבוסים מטיסות פנים וכדומה. ככלל, הערים הגדולות תמיד יהיו יקרות יותר מהעיירות הסמוכות והכפרים, ולכן שווה לא פעם לחשוב על לינה מחוץ לעיר על מנת להוזיל עלויות. חדר זוגי במלון 4 כוכבים נע בין 40-100 דולר ללילה, ואילו לילה בגסטהאוס יכול לעלות 180 יואן בערים הגדולות ובין 60-80 יואן בעיירות ובכפרים -הבדל משמעותי ביותר.

האוכל הסיני האותנטי הוא לא פחות ממצוין, ועל אף שלא פעם כולל טעמים, תבלינים ורכיבים שלאו דווקא מוכרים לנו, אם לא תתעקשו על אוכל מערבי מוכר תוכלו ליהנות ממנו וגם מהמחירים המעולים שהוא נמכר בהם.

קחו בחשבון שהאנגלית היא אמנם שפה שנייה הנלמדת בבתי הספר במדינה, אך לא באמת נטמעה עדיין בתרבות. איו הרבה סינים שיודעים אנגלית ולכן כתיירים תצטרכו למצוא שיטות תקשורת יצירתיות. כדאי להצטייד עם ספר תמונות או מילון כיס, כמו גם תמיד לקחת את כתובת המלון שלכם כתובה על דף או בטלפון. מבחינת שעות, השעון בסין מקדים את שעון ישראל בשש שעות, אך זה תקף רק באזור בייג'ינג, ומשתנה קצת במחוזות המערביים.