מלונות בישראל - תמונת מצב

בחודשים האחרונים בעקבות המצב הביטחוני מפת המלונות בישראל עברה שינוי מהותי, כשחלק מהמלונות עדיין מארחים מפונים וחלק נותרו סגורים בעיקר באיזור הצפון. דו"ח של אשת טורס המבוסס על מאגר המלונות של אשת טורס (365 מלונות) מרכז את כל האזורים ובתי המלון שבהם אפשר לנפוש בישראל.

אחוז גבוה של מלונות הפתוחים לציבור תמצאו באזורים תל אביב, ירושלים, ים המלח ואילת. בערים אלו המלונות מאכלסים במקביל גם חלק מהמפונים, אבל ניתן למצוא שם חדרים פנויים לנופש כחול-לבן. לעומת זאת, איזור הצפון מאכלס בהרבה מבתי המלון את מפוני הצפון, ויש אפילו מלונות בצפון שעדיין סגורים בעקבות המצב.

אז מה ההיצע הפנוי של מלונות בכל אזור? עשינו לכם סדר:

אחרי כ-4 חודשים של מלחמה, 200 מלונות פתוחים לקהל הרחב ומארחים מפונים במקביל. מדובר בכ-55% מבתי המלון שבמאגר אשת טורס. לעומת זאת, 62 מלונות (17%) אינם מארחים מפונים כלל ופתוחים לקהל הרחב, כאשר 41 מהמלונות (11%) מארחים רק מפונים, ו-62 מהמלונות (17%) עדיין סגורים בעקבות המצב.

אז איפה תמצאו מלונות שפתוחים לקהל הרחב? באילת תמצאו הכי הרבה מלונות - 34 מלונות, שהם כ-72% ממלונות העיר. לאחר מכן תל אביב ואיזור המרכז עם כ-25 מלונות פתוחים (28% ממלונות העיר), ירושלים עם כ-15 מלונות פתוחים וים המלח עם 10 מלונות הפתוחים לאירוח.

באזור הצפון יש יותר מפונים במלונות, או מלונות הסגורים בעקבות המצב: בגליל והגולן, 31 מלונות מתוך 38 (82%) סגורים, ו-4 מלונות (11%) פתוחים לאירוח. בחיפה והגליל המערבי 13 מתוך 34 מלונות סגורים, ו-8 מלונות מארחים מפונים. בטבריה מחצית מהמלונות פתוחים לקהל הרחב, 18 מתוך 46 מלונות מארחים מפונים (39%) ו-5 מלונות סגורים (11%). המלונות בראש פינה ומטולה סגורים.

דו"ח סטטוס המבוסס על מאגר המלונות של אשת טורס:

מלונות באילת נגב והדרום 

 מלונות בים המלח 

 מלונות בירושלים 

 מלונות באזור תל אביב

מלונות בנתניה, הרצליה והשרון

מלונות בחיפה וגליל המערבי

מלונות בטבריה, כנרת ונצרת

(מעודכן ל-13/02/24)