ריגה תעודת זהות

יש המון סיבות לבקר בריגה, בירת לטביה: היא סוג של יפהפייה נרדמת שמתעוררת בשנים האחרונות לתחייה מחדש, הגדולה מבין המדינות הבלטיות. ריגה מציעה חיי לילה סוערים, הווי תרבותי מרגש, מונומנטים היסטוריים וארכיטקטורה מרהיבה, מסעדות בניחוח בלטי מסורתי בטוויסט עדכני, מלונות מפנקים בסטנדרטים גבוהים, היכלי ספא ובריאות מענגים והכל באווירה של רוגע ושלווה. איפה ריגה ומה כדאי לדעת על העיר לפני שיוצאים לחופשה אורבנית מיוחדת.

לוקיישן, היסטוריה וארכיטקטורה

ריגה שוכנת לחוף הים הבלטי, בפתח נהר הדאוגבה ומשתרעת על פני 304 קמ"ר וחברה באיחוד האירופי. ריגה עברה תהפוכות רבות לאורך השנים. היתה בין היתר מושב בישופות, נכבשה על ידי שוודיה, הפכה לחלק מהאימפריה הרוסית, נכבשה על ידי הנאצים ורק בשנת 1991 זכתה בעצמאות הנכספת.
העיר העתיקה של ריגה, ששמרה על צביון מימי הביניים ואוצרת בחובה 800 שנות היסטוריה, הוכרזה על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית והיא מהלכת קסם על הבאים בשעריה. בריגה הריכוז הגבוה ביותר של מבני אר נובו באירופה כולה הממוקמים בעיקר ברחובות אלברטה ואליזבטס. בנוסף, תגלו כאן ארכיטקטורה נורמנית, גותית ועיצוב נוסח הבארוק. בעיר פועל גם השוק הגדול ביותר במדינות הבלטיות המציע את מיטב המסורת הלטבית בעיקר דגים מעושנים ונקניקים טובים. ריגה היא עיר נעימה וקל להתמצא בה.

מה רואים ועושים בריגה

בריגה מדברית את השפה הלטבית, השפה הרשמית של לטביה, אך ניתן לתקשר עם יושביה לרוב גם השפה האנגלית ובשפה הרוסית.  בריגה מתגוררים מעל 689,000 איש (שליש מהתושבים של לטביה חיים בריגה). האווירה ידידותית להפליא ומכל עבר תגלו פינות חמד ומקומות מעניינים.
בין אתרי החובה של ריגה – אנדרטת החופש, זכר לתקופת העצמאות הראשונה של לטביה כנסיית סנט פיטר היפה שנבנתה בשנת 1209, האופרה הלאומית של לטביה בה מוצעות הפקות גרנדיוזיות הן של אופרה והן של בלט וכן מוזיאונים, כמו מוזיאון הכיבוש ומוזיאון המלחמה המתארים את תקופות הכיבוש והמלחמה שעברו על לטביה. בנוסף, פועלים בעיר מוזיאונים נוספים כמו המוזיאון לאמנות לאומית, המוזיאון המוטורי והמוזיאון הלאומי להיסטוריה של לטביה. בריגה גם מוזיאון יהודי המגולל את קורותיהם של היהודים בתקופות הזמן השונות בלטביה.

הצטרפו למועדון החברים
ותיהנו ממבצעים שווים לפני כולם!